010 425 9900myynti@hltech.fi

Etusivu > Putkieristeet

Putkieristeet kattavasta valikoimasta


Oikein valitut putkieristeet estävät lämmönhukkaa ja tuovat merkittäviä säästöjä. Käytettävyys nopeuttaa asennusta ja palonkesto tuo turvaa.  

HL Techin valikoimasta löytyy monen tyyppisiä eristeitä jokaiseen tarpeeseen, sekä tarvikkeet, jotka oleellisesti liittyvät niiden asentamiseen. Putkieristeitä saa sekä levynä että letkuna. Käyttötarkoituksesta ja putken koosta riippuu, kumpi missäkin tapauksessa toimii parhaiten.  

Valitse oikeat putkieristeet

Putkiston eristämisestä on olemassa omat määräykset ja suosituksensa, joita tulee noudattaa. Merenkulkualalla noudatetaan esimerkiksi Kansainvälisen Merenkulkujärjestön (IMO) asettamia sääntöjä ja määräyksiä ja talotekniikan osalta suosituksia ja määräyksiä antaa mm. Rakennusvalvonta.  

Pääasiallisia materiaaleja putkieristämiseen on kaksi: 

 Molemmissa tuoteryhmissä on omat vahvuutensa, joiden vuoksi niille on kummallekin omat selkeät käyttökohteensa. 

Kysy lisää putkieristeistä »

Kysy ammattilaiselta 

HL Techillä on vuosien kokemus ja ammattitaito eristealasta. Osaamme auttaa valinnassa, kun mietit, millainen putkieriste palvelee parhaiten juuri sinun tarvettasi. Lisäksi voimme auttaa valitsemaan eristeiden lisäksi myös oikeat tarvikkeet ja päällysteet asentamiseen ja suojaamiseen.  

Ota siis rohkeasti yhteyttä soittamalla 010 425 9900 tai sähköpostilla myynti@hltech.fi kun tarvitset apua. Autamme enemmän kuin mielellämme!

Solumuovin vahvuudet putkien eristämisessä 

Solumuovi on oikea valinta silloin, kun tuotteen asennukselta halutaan maksimaalista helppoutta, nopeutta ja kompaktia kokoa. Solumuovi eristää tehokkaasti jo ohuenakin kerroksena, jonka lisäksi se on niin tiivistä, että erillistä höyrysulkua ei tarvita.  

Solumuovista tehdyt putkieristeet ovat: 

  • tehokkaasti eristäviä ohuenakin kerroksena (vie vain vähän tilaa) 
  • vettä läpäisemättömiä (erillistä höyrysulkua ei tarvita) 
  • helppoja leikata   
  • pölyämättömiä 
  • helppoja asentaa (itseliimautuvat + eristysletkut)  
  • Itsestään sammuvia (ei levitä tulta).

Helppo käsitellä

Solukumia on helppo leikata. Se ei myöskään pölyä, joten sitä on helppo ja mukava käsitellä. Suurempiin eristysurakoihin kannattaa valita itseliimautuvia vaihtoehtoja, sillä ne nopeuttavat merkittävästi asennukseen kuluvaa aikaa kun eristettävää on paljon.  Asennus helpottuu ja työn laatu paranee merkittävästi myös käyttämällä valmista eristeletkua, joita on saatavilla monen paksuisiin putkiin. Myös eristeletkuista löytyy useita itseliimautuvia tuotevaihtoehtoja. Myymämme solukumituotteet ovat myös varsin paloturvallisia, sillä ne on tehty itsestään sammuvista materiaaleista, jotka eivät muodosta palavia pisaroita, eivätkä levitä tulta.

Tutustu tuotteisiin »


Kivivillan vahvuudet putkien eristämisessä 

Kivivillaa käytetään erityisesti kohteissa, joissa edellytetään poikkeuksellisen hyviä palonkesto-ominaisuuksia. Kivivilla kestää kuumaa ja kylmää paremmin kuin mitkään muut eristemateriaalit ja eristyskyky säilyy äärimmäisissäkin olosuhteissa.   

Näistä syistä kivivillaa, eli mineraalivillaa käytetään paljon mm. laivateollisuudessa ja palo-ovissa, mutta toki myös perinteisemmissä rakennuskohteissa ja teollisuudessa.  

Mineraalivillasta tehdyt putkieristeet: 

  • ovat tulenkestävää ja paloa estävää  
  • säilyttävät eristysominaisuutensa sideaineen poistuttuakin.

Kivivillaa käytettäessä tulee huomioida erillisen höyrysulun tarpeellisuus kondensoitumisen estämiseksi. Valikoimistamme löytyy tätä varten myös alumiinilla pinnoitettuja kivivillatuotteita, joissa on höyrysulku mukana.


Ota yhteyttä putkieristeiden asiantuntijaan 

Ota yhteyttä meihin, kun tarvitset juuri oikeat putkieristeet.

Katso yhteystiedot »