010 425 9900myynti@hltech.fi

Etusivu > Mineraalivillaeristeet

Mineraalivillaeristeet

Kivivillasta valmistetut tekniset eristeet lienevät käytetyimpiä maassamme. Materiaalina kivivilla on lahoamatonta ja luokitellaan Suomessa ISO 1182 -normin mukaan palamattomaksi rakennustarvikkeeksi. Kivivilla valmistetaan pääasiassa emäksisistä kivilajeista puhaltamalla kiviaines ohuiksi kuitusäikeiksi, joista voidaan sideaineen avulla muokata erilaisia tuotteita. Kivivilloja käytetään talotekniikassa ennen kaikkea lämpö- ja käyttövesiputkien lämpöeristeenä, mutta myös kylmä- ja äänieristeenä

Rockwool-tuotteet
Tutustu
Paroc-tuotteet
Tutustu

 

Ominaisuudet

Kivivillatuotteet vähentävät tulipalovaaraa ja estävät palon leviämistä, koska ne kestävät hyvin korkeita lämpötiloja eivätkä niiden palo-ominaisuudet heikkene ajan kuluessa. Eristeiden kuiturakenne säilyy vakaana kaikissa olosuhteissa. Sideaine poistuu eristeestä siltä osin, kun sen lämpötila ylittää +200 °C. Eristyskyky säilyy kuitenkin ennallaan, vaikka puristusjännitys heikkenee. Kivivillaeristeiden sulamislämpötila on yli 1000 °C.

  • Tuotevalikoimaan kuuluvat eristekourut, verkko- ja lamellimatot sekä korkean lämpötilan eristeet.
  • HL Techin valikoimissa on tanskalaisen Rockwoolin kivivillatuotteet. 
  • Lisäksi valikoimassamme on suomalaisten Parocin ja Isoverin lämpö- ja paloeristeet.
  • Putkieristeet voidaan tarvittaessa päällystää pelti- tai PVC-päällysteellä.


Lisätiedot ja tiedustelut

Mikäli tuotekuvastossamme olevasta valikoimasta ei löydy tarpeeseesi sopivaa tuotetta, ota yhteyttä myyjiimme. Sopiva tuote löytyy varmasti!

010 425 9900
myynti@hltech.fi